Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „În slujba dreptății” (”Just Mercy”), cu Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Brie Larson și Charlie Pye Jr. în rolurile principale, în regia lui Destin Cretton.
O dramă tulburătoare, ce prezintă istoria adevărată a tânărului avocat Bryan Stevenson și a bătăliei purtate de acesta pentru a repara eșecul sistemului de justiție american în cazul lui Walter McMillian, acuzat, judecat și condamnat la moarte, în anii `80, de către instituțiile rasiste sudiste, pentru o crimă pe care nu o comisese. Mai mult decât o poveste profund mișcătoare despre dreptate și nedreptate și cât de intangibile și efemere sunt amândouă, în realitate, filmul vorbește despre războiul pe care adevăratul Stevenson îl poartă și în prezent, luptând pentru drepturile oamenilor.
Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
Duminică, 24 ianuarie 2021, de la ora 18:00, Cinematograful „București” difuzează filmul românesc „5 Minute”, un lungmetraj inspirat din fapte reale. Regia îi aparține lui Dan Chișu, în rolurile principale jucând printre alții Mihai Călin, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu și Adrian Titieni.
Într-un cinematograf din București rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câțiva spectatori s-au ridicat și s-au opus vehement comunității LGBT prezente în sală. Presa a acuzat Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului, în urma căruia un tânăr este rănit și ajunge la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi (Nicu Holban) în acțiunea de la cinematograf, printr-o investigație făcută de Liliana Calomfir, o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei neobișnuit de îndrăznețe.
Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
După film, va avea loc o sesiune Q&A, actorii Mihai Călin și Diana Cavallioti răspunzând întrebărilor publicului piteștean. Via skype, din Franța, va interveni și regizorul Dan Chișu.
Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.