În această dimineață, conform programărilor făcute anterior, 70 de cadre medicale din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, atât din spitalul "verde", dar în special de la Secția Infecțioase și ATI Covid s-au vaccinat, ca măsură concretă și eficientă de acțiune pentru combaterea pandemiei de coronavirus.
Aceasta este prima etapă de vaccinare, în care vor fi imunizate împotriva Covid19 cadrele medicale din spitale. Ulterior, vor fi vaccinați medicii de familie și personalul din unitatile medico-sociale. În etapa a doua va fi imunizată populația cu grad ridicat de risc, iar în etapa a treia va fi vaccinată populația generală.
Conform strategiei pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în România vaccinarea este voluntară, neobligatorie și gratuită.
Vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă pentru că reduce riscul de îmbolnăvire și riscul de a dezvolta o formă severă de boală. Vaccinarea este un instrument important pentru a opri răspândirea pandemiei, scădea supraîncărcarea unităților sanitare, permițând, astfel, redeschiderea unităților sanitare pentru pacienții non-COVID.