În după-amiaza zilei de 29 noiembrie a apărut în mediul on-line o postare în care este prezentată situația unui minor, elev în clasa a VI-a, care ”după ce termină orele vinde usturoi, ca să își ia ceva de mâncare”, într-o zonă circulată din nordul municipiului Pitești.
Urmare a prezentării acestei situații, D.G.A.S.P.C. Argeș s-a autosesizat și a fost demarată procedura de evaluare inițială, în conformitate cu prevederile Legii 272/2004, cu modificările și completările ulterioare privind protecția și promovarea drepturilor copilului.
Astfel, echipa mobilă din cadrul Serviciului de intervenție în situații de Abuz, Neglijare,Trafic , Migrație, Repatrieri și Telefonul Copilului s-a deplasat la locul indicat în postarea la care facem referire.
Minorul a fost identificat, preluat și este în siguranță în cadrul unui centru din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeș. Urmează a fi evaluată situația minorului și vor fi indentificate cele mai bune soluții în vederea respectării interesului superior al copilului.