Echipa de fotbal FC Argeş a ajuns în cursul zilei de miercuri la un acord cu mijlocaşul francez Clement Couturier, a anunţat clubul de Liga I pe site-ul său oficial.

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani, care are 1,83 m şi 80 kg, a semnat un contract valabil până la sfârşitul acestui sezon competiţional.

Couturier a venit la Piteşti din postura de jucător liber, după ce în luna iulie a acestui şi-a reziliat înţelegerea pe care o avea cu Royal Excelsior Virton, echipă din liga secundă belgiană care a fost retrogradată în liga a patra din cauza problemelor financiare.

Clement Couturier s-a format în Franţa, iar primul contract de profesionişti a fost semnat în 2014, cu Dijon B. Apoi, şi-a mai trecut în CV echipele Montceau B, ASM Belfort, Chambly, Les Herbiers, toate din Franţa, şi Dudelange (Luxemburg). În 2018, cu luxemburghezii, a bifat şi şase meciuri în grupele Europa League, reuşind să o elimine pe CFR Cluj din această întrecere.

Mijlocaşul francez are şi trei trofee câştigate cu Dudelange: campionatul, cupa şi cupa ligii. La cele şase echipe profesioniste la care a evoluat, Couturier a bifat 172 de partide şi 33 de goluri.

Prin venirea lui Clement Couturier, FC Argeş a ajuns la 15 jucători aduşi pentru acest sezon de Liga I. Echipa din Trivale i-a mai transferat în această vară pe mijlocaşul Georgian Honciu şi atacantul Mediop Ndiaye, ambii de la Dunărea Călăraşi, fundaşul Gabi Matei (Academica Clinceni), mijlocaşii David Meza Colli şi Gabriel Deac, ambii de la Petrolul Ploieşti, portarii Alexandru Greab (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) şi Flavius Croitoru(CS Mioveni), mijlocaşul portughez Romeo Sergio Marakis (Cova Piedade), atacantul angolez cu cetăţenie elveţiană Cephas Malele(UD Oliveirense), mijlocaşul Cătălin Barbu (liber de contract după despărţirea de Chindia Târgovişte), mijlocaşul Stephan Leonard Drăghici, venit sub formă de împrumut de la Universitatea Craiova, mijlocaşul belgian Alexander Maes, sosit de la Beerschot VA, mijlocaşul croat Antun Palic, de la echipa maghiară de primă ligă Kaposvari Rakoczi, fundaşul croat Luka Maric, de la formaţia poloneză Arka Gdynia.