Peste 2.000 de persoane au fost verificate de polițiști şi poliţiştii locali, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, fiind constatate peste 200 de încălcări ale normelor legale.

În ultimele 24 de ore, au fost intensificate activităţile în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, în mijloacele de transport în comun , dar şi în restaurante şi terase.
Astfel, au fost verificate 206 locații, dintre care 170 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. De asemenea, 179 autovehicule au fost verificate, din care 177 mijloace de transport în comun.


Totodată, au fost organizate 32 de acțiuni punctuale (din care 29 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și polițişti locali), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au verificat, în total, 2.094 de persoane, dintre care 1.121 au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 229 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.500 de lei, persoanelor care nu purtau masca de protecție sau o purtau necorespunzător.