În ziua de 19.05.2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la următoarele evenimente:

INTERVENŢII SMURD ŞI ALTE MISIUNI:

Echipajele SMURD au intervenit la 35 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, la 4 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

 

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în comuna  Mălureni, la Centrul de Servicii Sociale Tufanu, în orașul Costești, la Casa de Cultură și autogară, în comunele Mozăceni și Schitu Golești  la școala din localitate, în comuna Vedea, la o stație de alimentare cu carburanți, în comuna Tigveni, la Biblioteca din localitate, în orașul Ștefănești, la o societate de extracție a produselor petroliere  și la secțiile de votare din localitățile Costești, Bîrla, Nucșoara, Cepari, Uda, Brăduleț, Ciofrângeni, Mușătești, Pietroșani, Sălătrucu, Șuici, pentru a susţine activităţi de informare  preventivă și recunoașteri în teren.

 

- 07.43, un echipaj de urgenţă de la Detașamentul  de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în municipiul Curtea de Argeș, strada Doamnei,  pentru degajarea unui copac căzut peste firele de electricitate și peste gardul unei locuințe.

- 09.10, un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă  de la Detașamentul de Pompieri Pitești  a intervenit în municipiul Pitești, b-dul Petrochimiștilor, la un pacient de 41 de ani, găsit în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare, dar fără rezultat.

- 12.05, un echipaj de urgenţă de la Detașamentul de Pompieri Pitești  a intervenit în municipiul Pitești, strada Alunului,  pentru transportul unei persoane aflată în imposibilitatea de a se deplasa, pacientă  de 58 de ani, de la domiciliu, la echipajul Ambulanței.

- 14.28, un echipaj de urgenţă de la Detașamentul de Pompieri Pitești  a intervenit în municipiul Pitești, strada Alunului,  pentru transportul unei persoane aflată în imposibilitatea de a se deplasa, pacientă  de 58 de ani, de la echipajul Ambulanței, la domiciliu.

- 14.50, un echipaj de urgenţă de la Detașamentul  de Pompieri Curtea de Argeș, Punctul de Lucru Tigveni a intervenit în comuna Tigveni,  pentru evacuarea apei infiltrată în urma ploilor din ultima perioadă în beciul unei locuințe.

- 15.07, un echipaj cu ambulanţa SMURD de prim-ajutor calificat,  un echipaj de descarcerare și un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă dela Detaşamentulde Pompieri Bradu au intervenit în comuna Bradu, pe DN 65, la un accident rutier în urma căruia un autotren încărcat cu porcine s-a răsturnat în afara părții carosabile, iar șoferul a rămas încarcerat. S-a acționat pentru descarcerarea bărbatului, de 45 de ani, care ulterior a fost predat echipajului SMURD și transportat la spital.

- 18.47, un echipaj cu o autospecială de la Detaşamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un concert.