Pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid 19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii Coronavirusului.

La activităţile de verificare au participat aproximativ 300 de polițiști și polițiști locali.

Astfel, au fost verificate 184 de obiective de interes, precum şi 254 de mijloace de transport, dintre care 181 de mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 1170 de persoane.

Pentru abaterile constatate, polițiștii și polițiștii locali au aplicat 236 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.750 de lei.

Dintre acestea, 234 de sancțiuni, în valoare de 23.750 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție, iar 2, în valoare totală de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea.