Medicii de familie sunt nemulțumiți de intenția Guvernului de a reintroduce cardul de sănătate de la 1 octombrie! Acesta fusese scos din folosință pe perioada stării de urgență și a stării de alertă.
"Sunt așadar solidar cu Societatea Națională de Medicină a Familiei – societate care atrage atenția că manipularea cardului de sănătate reprezintă un risc semnificativ atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.
Reprezentanții medicilor de familie spun că măsura vine în contextul unei nemulțumiri justificate a acestora față de modul în care a fost tratat sistemul medical primar în perioada pandemiei.
Atrag atenția asupra acestui lucru, iar Guvernul Orban 2 trebuie să ia măsuri urgente!
Medicii de familie nu au primit de la statul român nici materiale, nici sprijin sau logistică pentru stabilirea circuitelor, nici informații actualizate pentru organizarea asistenței medicale primare.
În prezent, reintroducerea cardului ar presupune, din nou, modificarea circuitelor, interacțiune prelungită și inutilă cu pacienți care pot fi infectați cu virusul SARS-CoV-2, aglomerarea pacienților la ușile cabinetelor și foarte mulți timpi pierduţi pentru birocrația digitală într-un sistem ce are mari carențe de funcționare.
Domnilor, acționați în sprijinul românilor și încetați să creați tot felul de probleme prin deciziile voastre neîntemeiate!", afirmă deputatul PSD Nicolae Georgescu.