Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Argeș, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș, au efectuat 3 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, care ar fi obținut 1.600.000 de lei din camătă.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în localităţile Piteşti şi Slobozia, la domiciliile a 3 persoane bănuite de cămătărie, şantaj şi ameninţare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 - 2017, membrii grupării ar fi dat bani cu dobândă unor persoane care nu îndeplineau condițiile pentru contractarea unor împrumuturi bancare, percepând dobânzi lunare variabile între 10% şi 30%.

Atunci când se aflau în imposibilitate de a achita dobânzile lunare și sumele restante, membrii grupării ar fi recurs la șantaj și amenințări cu acte de violență.

Victimele identificate până în prezent ar fi obținut, cu titlu de împrumut, sume de bani pentru care ar fi plătit dobânzi în valoare totală de 1.600.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate: 1 laptop, 3 telefoane mobile, cartele telefonice, înscrisuri şi aproximativ 35.000 de lei.

Trei persoane, cu vârste cuprinse între 39 şi 42 de ani, vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitești, pentru audieri.