ADRIAN MIUȚESCU: ȘCOLILE SE DESCHID ÎN DEPLINĂ SIGURANȚĂ. AU FOST ADOPTATE PROTOCOALE SANITARE RESPONSABILE!

 

La fel ca toate celelalte aspecte ale vieții sociale, începutul de an școlar este unul mai puțin obișnuit din cauza pandemiei. Elevii vor merge la școală, începând de astăzi, cu respectarea regulilor care li se adresează nu numai lor, ci și profesorilor, părinților, directorilor de școli, grădinițe și inspectoratelor școlare.

Reamintim, pe scurt, principalele reguli:

Elevii trebuie să avertizeze imediat atunci când prezintă simptome (ex: febră, tuse, nas înfundat, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, stare de oboseală, etc).

Elevii cu simptome de boală NU trebuie să se prezinte la şcoală, iar părinţii au obligaţia de a anunţa unitatea de învăţământ, precum şi medicul de familie.

Părinţii/ însoţitorii care conduc elevii la şcoală NU pot intra în instituţia de învăţământ decât în situaţii excepţionale, cu aprobarea prealabilă a conducerii şcolii.

Elevii care fac parte din grupe de risc în ipoteza infectării cu noul coronavirus (COVID-19), sau locuiesc cu persoane care se află în grupele de risc, pot face şcoala online, pe baza unei solicitări din partea părinţilor, în urma unei adeverinţe medicale din partea medicului de familie sau a medicului curant.

Premierul României, Ludovic Orban a declarat:

„Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educaţie românesc. Sunt convins că la şcoală copilul va fi mai puţin expus decât liber în alte locuri. Noi vom urmări respectarea regulilor de protecţie sanitară, vom urmări orice disfuncţionalitate care poate apărea. Am fost în comunicare permanentă cu inspectoratele şcolare, directori de şcoli, reprezentanţi ai autorităţilor locale, astfel încât să luăm toate măsurile care să apere sănătatea copiilor”

La rândul său, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu a spus: ”Începerea anului școlar este posibilă pentru că s-au făcut eforturi foarte mari ca elevii să învețe în siguranță în sălile de clasă. S-au adoptat protocoale sanitare responsabile, așa încât riscul de infectare a copiilor să fie redus la minim. Sunt trei scenarii. Scenariul verde, cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, scenariul galben cu venirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din clasele de gimnaziu și liceu și scenariul roșu cu participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.  Sunt convins că atât dascălii, cât și elevii vor respecta setul de reguli și lucrurile vor decurge bine! Eu le urez tuturor succes în noul an școlar!”


Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Material realizat de Asociația de Site-uri a Întreprinzătorilor din România (ASIR) la comanda Partidului Naţional Liberal – organizaţia judeţeană Argeş, CUI mandatar financiar 21200012.