Ca și libertatea, educația nu se negociază și pentru ea merită să te lupți cu toate forțele, până la capăt. Pentru că atunci când e vorba de educație, e vorba de viitor.
"Plecând de la acest principiu, am fost onorat să particip pe 29 august la dezbaterea “Universitatea, Inima Cetății”, ocazie cu care am reafirmat credința mea în posibilitățile învățământului argeșean și, mai ales, mi-am exprimat viziunea despre cum primăria poate și trebuie să trateze educația de calitate ca pe o prioritate, cu profesionalism si responsabilitate.
Printre soluțiile pe care le-am identificat și care sunt expuse în programul meu se numără:
1) Digitalizarea în școli și formarea competențelor digitale pentru TOȚI cetățenii Piteștiului sunt prioritate ”zero”.
2)  Implicare reală a universităților, mediului de afaceri, societății civile și administrației în formule parteneriale. 
3)  Atragerea și păstrarea tinerilor în Pitești va fi pentru prima dată  obiectiv strategic în Agenda Primarului.
4) Primăria Pitești va avea un Laborator de proiecte europene, cu participarea celor mai buni specialiști în domeniu. 
5)  Crearea unui parc industrial – cu o puternică dimensiune științifică și tehnologică – va fi sprijinită direct de Primăria Pitești în viitorul mandat. 
6) Educația, arta, cultura și sportul vor da împreună viață Piteștiului.
Educația de calitate, digitalizarea și inovarea sunt cele mai puternice resorturi pe care le avem la îndemână pentru a schimba Piteștiul și a demonstra că ”Se poate și în Pitești…!” Întreg programul meu de acțiune este gândit în jurul acestor idei care au forța de a transforma Piteștiul într-un oraș atractiv pentru tineri, tehnologizat, cu o economie puternică și o calitate ridicată a vieții!", afirmă Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Piteşti.