O vorbă românească veche spune că după război mulți viteji se arată și, iată, avem și noi „vitejii” noștri. Mai exact, după întâlnirea de miercurea trecută dintre reprezentanții PNL Pitești și cei ai mediului de afaceri local, întâlnire în care s-au căutat soluții pentru toate domeniile economice afectate de pandemie, candidatul PSD la Primăria Pitești a anunțat cu surle și trâmbițe că trebuie luate măsuri menite să ajute industria HoReCa. A anunțat și nimic mai mult pentru că nu a făcut nici un demers real care să ajute cu adevărat această industrie.

În schimb, reprezentanții PNL în Consiliul Local Pitești au inițiat deja un prim proiect de hotărâre ca rezultat al evenimentului de miercuri, eveniment intitulat „Protejarea și promovarea IMM-urilor din județul Argeș. Provocări în vremuri de pandemie”, organizat sub sigla Clubului Oamenior de Afaceri Liberali Argeș cu participarea unor personalități precum Ionel Dancă, Sebastian Buși, Adrian Miuțescu, Sorin Apostoliceanu și Emanuel Soare.

Proiectul liberal prevede în baza reglementărilor legale în vigoare scutirea până la finalul anului de la plata taxei de ocupare a domeniului public, reducerea cu 50% până la sfârșitul anului a taxei de ocupare a domeniului public pentru cei care dețin terase cu posibilitatea prelungirii măsurii și în anul fiscal 2021. Scopul acestui proiect de hotărâre este de a sprijini agenții economici de pe raza Municipiului Pitești și angajații din domeniul HoReCa.