În perioada 15 iunie – 24 august 2020 s-a desfășurat “Campania națională privind verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale referitoare la suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă”. În perioada campaniei, Inspectorul Teritorial Muncă (ITM) Argeş a efectuat 354 de controale, iar 43 de angajatori au fost sancționați contravențional.

La 8 angajatori au fost identificate un număr de 16 persoane depistate la muncă în perioada în care aveau contractul individual de muncă suspendat. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 320.000 lei.

La 24 de angajatori au fost identificate un număr de 33 persoane depistate la muncă fără contract individual de muncă. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 660.000 lei.

La 3 angajatori au fost identificate un număr de 8 persoane depistate la muncă fără contract individual de muncă transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 100.000 lei.

La 8 angajatori au fost identificate un număr de 12 persoane depistate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 120.000 lei.