Ultima hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență stârnește din nou nemulțumiri! Aceasta prevede prelungirea suspendării activității sălilor de culturism, fitness, gimnastică aerobică și a altor asemenea activități pe o perioadă de încă 14 zile! În schimb, activitățile de tip jocuri de noroc, case de pariuri și cazinouri rămân deschise pe parcursul zilei... În aceste condiții, ca reacție la hotărâre, proprietarii sălilor de fitness din județ au anunțat un protest care va fi organizat vineri, în centrul Piteștiului, începând cu ora 17:00. "Din start, vreau să reamintesc faptul că proprietarii sălilor de fitness se află în această situație de ceva timp, iar pentru aceștia nimeni nu face nimic! Consider că, în primul rând, făcând sport îți menții sănătatea! Personal, mă pun și în locul celor care fie își câștigă existența de pe urma acestei activități, fie în locul persoanelor care doresc să facă sport, să se relaxeze și să se destindă puțin în această perioadă! Sunt de părere că decizia este un abuz, mai ales în condițiile în care o sală de acest fel constituie unica afacere și, implicit, unica sursă de venit pentru un mic afacerist! În plus, personal, am mai tras acest semnal de alarmă, subliniind faptul ca într-o sală de fitness, organismul capătă putere și rezistență. Acesta era unul dintre singurele locuri în care persoanele se mai puteau relaxa în această perioadă!
De asemenea, consider obligatoriu să existe explicații din partea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cu privire la decizia luată!
De ce închidem sălile de fitness, dar lăsăm deschise activitățile de tip jocuri de noroc? Trebuie să știm motivele pentru care se mențin închise sălile! Mai ales că aceste persoane plătesc taxe și impozite și trăiesc de pe urma acestei activități! Se gândește oare cineva ce vor face aceste persoane și în următoarele 14 zile? Domnule nou-subprefect, adus din Capitală în Argeș, luați măsuri mult mai aplicate! Nu persistați în aceleași decizii incorecte și proaste luate de fostul prefect al Argeșului!", declară Nicolae Georgescu, deputat de Argeș al PSD.