Toate mijloacele de transport în comun sunt obligate să aibă case de marcat electronice fiscale. În caz contrar, li se va suspendă activitatea, riscând astfel să nu mai poată transporta pasageri. În perioada 7-12 august, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliţiei Municipiului Pitești, au acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul transportului public de persoane, precum și pentru verificarea respectării obligaţiilor care le revin agenţilor comerciali şi persoanelor în privinţa purtării de mijloace de protecţie pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

 

5 autovehicule – activitate suspendată 

Au fost verificate în trafic 20 de mijloace de transport, de la 6 operatori economici ce desfășoară activități în acest domeniu, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 54.500 lei, şi confiscată suma totală de 1.053 de lei, conform OUG 28 din 1999 privind ,,obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale”, după cum urmează:
– 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 50.000 de lei, ca urmare a neîndeplinirii obligației operatorilor economici de a se dota cu aparate de marcat electronice fiscale, fiind dispusă măsura complementară a suspendării activității unităților de prestare a serviciilor, (respectiv a 5 autovehicule), și confiscată suma nejustificată de 885 de lei.
– 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.500 de lei, ca urmare a neemiterii bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, fiind confiscată suma nejustificată de 168 de lei.

“Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, astfel că polițiștii vor continua să desfășoare și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea recomandărilor medicale impuse cu scopul de limitare a răspândirii coronavirusului.
Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, la nivel personal, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Florin Popa.