Deoarece în 2019, la revenirea Raliului Argeșului CATENA – Powered by Peugeot în calendarul național de raliuri, spectatorii au luat cu asalt probele din Pitești, de lângă Curtea de Argeș sau de pe Transfăgărășan, organizatorii și-au dorit o prezență mai numeroasă a acestora în 2020. Astfel, planurile clubului sportiv DTO Rally se concentrau pe includerea în acest sezon a unor noi trasee de concurs spectaculoase, dar și pe atragerea unui număr mai mare de persoane pe marginea probelor speciale.

Din păcate, pandemia și restricțiile impuse de către autorități au stopat eforturile organizatorilor de a oferi un eveniment mai interesant fanilor. Conform legilor în vigoare, se pot organiza competiții desfășurate în aer liber, însă fără spectatori. Deoarece echipa de organizare își dorește respectarea măsurilor autorităților, fanii sunt încurajați să rămână acasă, o soluție alternativă fiind pregătită pentru toată durata competiției.

Pentru a oferi o experiență specială fanilor și în 2020, clubul sportiv DTO Rally a pregătit o serie de transmisiuni LIVE de pe probele speciale. Astfel, spectatorii pot urmări principalele momente ale competiției de acasă, respectând normele legislative existente. De asemenea, prin abordarea acestei soluții, sportivii vor putea beneficia de o mediatizare sporită pe durata evenimentului care se desfășoară pe 26 și 27 iunie.

Planul de transmisii LIVE al Raliului Argeșului CATENA – Powered by Peugeot 2020 presupune folosirea a unor resurse logistice de amploare: șapte camere de înregistrare video, un comentator, trei intervievatori și zeci de persoane care vor asigura bunul mers al transmisiei și a regiei.

Programul de transmitere a evenimentului debutează cu primul moment competitiv al cursei: ieșirea din parcul de service. Vineri, începând cu ora 16:30, startul festiv amplasat în centrul Piteștiului va fi transmis în direct, prezența celebrului prezentator Dani Oțil garantând un dialog interesant cu toți concurenții. Mai apoi, începând cu ora 17:28, cele două probe de vineri, desfășurate lângă Câmpulung Muscel, vor fi transmise LIVE cu cinci camere amplasate pe traseul de concurs. Comentariul de pe proba specială va fi însoțit de interviuri din regrupare și de la startul specialelor, astfel încât toate informațiile să fie transmise fanilor de acasă.

Sâmbătă, camerele vor fi amplasate în cea mai spectaculoasă zonă a Transfăgărășanului, în apropiere de Cabana Capra. Ultima secțiune din PS4 ”Transfăgărășan” va fi LIVE începând cu ora 12:21, piloții urmând a oferi declarații ”la cald” în sosirea de pe urcarea spre zona Capra. Pentru ca Raliul Argeșului CATENA – Powered by Peugeot nu poate să se încheie fără recunoașterea meritelor celor mai rapizi sportivi, festivitatea de premiere, organizată pe Barajul Vidraru, va fi, de asemenea, transmisă LIVE de către camerele de filmat.

Pe parcursul celor două zile de concurs, spectatorii, fanii și toate persoanele interesate de debutul de sezon pot urmări Raliul Argeșului pe website-ul competiției (www.raliulargesului.ro) și pe Facebook. Transmisiunea va fi preluată de multiple pagini partenere, printre care și cea mai importantă pagină de sport la nivel național – EuroSport România.

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Peugeot este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas.

Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors – Importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën şi DS în România.