Ieri a fost dezbătută în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, intitulată “Pas cu Pas am ajuns în colaps educațional - PNL a creat România NeEducată!”. Mâine este programată ședința pentru votul în plen pe această moțiune.

"De 70 de zile - de la declanşarea crizei de sănătate publică - preşcolarii, elevii, studenţii, părinţii, bunicii şi personalul din #învăţământ trăiesc în nesiguranţă și teamă:

  • nesiguranță - pentru că nu au fost comunicate încă variantele de metodologii pentru examenele din anii terminali și nici posibile scenarii pentru încheierea anului școlar;

  • teamă - pentru că nu se știe ce efecte va avea reuniunea copiilor și profesorilor pentru a susține examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională în plină pandemie de coronavirus.

Nu au fost comunicate în timp util nici procedurile pentru concursurile de titularizare și definitivat, nu a fost implementat şi actualizat nici programul Euro 200, astfel încât toţi elevii să aibă la dispoziţie un computer, laptop sau tabletă pentru continuarea studiilor online.

Iar când la elaborarea bugetului de stat pentru 2020 Guvernul a tăiat din fondurile alocate pentru Educație, Monica Anisie declara senin că, oricum, nu are ce să facă la minister cu atâția bani!

“Bugetul trebuie să crească gradual, pentru că nu poți să dai din primul moment fără să știi niște măsuri pe care le vei lua pe termen scurt, mediu și lung. Vă spun de ce. Pentru că, hai să spunem că astăzi ni se dau cei 6% din PIB. Astăzi! Dar eu, pe construcția pe care o am acum, cu cei 6% nu am ce să fac.”, a declarat ministrul într-o emisiune realizată de jurnalistul Dragoș Pătraru.

Ce fel de ministru poate spune așa ceva? Cât de rupt de realitate poate fi? Sau oare contează doar afacerile de partid?", afirmă deputatul Simona Bucura Oprescu, secretar executiv al PSD Argeș,.