Guvernul Orban a adoptat o Ordonanță de Urgență privind amânarea plății ratelor către bănci și IFN.

"Dar Executivul s-a consultat cu BĂNCILE când a elaborat Ordonanța, NU cu POPULAȚIA. Protejează în primul rând băncile, NU populația!

În plus, dobânzile aferente ratelor suspendate se capitalizază la soldul creditului (DOBÂNDĂ LA DOBÂNDĂ, încălcându-se toate principiile economice normale!).

În acest fel, rezultă rate mai MARI pentru oameni și companii!

În plus, debitorii au la dispoziție 2 săptămâni pentru a cere și obține acordul băncilor și IFN pentru suspendarea plății ratelor, iar cine a întârziat până acum cu plata ratelor nu va putea beneficia de prevederile ordonanței!

Decizia de suspendare RĂMÂNE la aprecierea exclusivă a băncii!

PSD a depus deja în Parlament un proiect de lege care vizează suspendarea, la cerere, până la sfârșitul anului 2020, a obligației de plată a ratelor scandente și dobânzilor aferente TUTUROR împrumuturilor bancare și financiar nebancare (IFN) contractate până la data de 19.03.2020 (inclusiv) de către TOATE persoanele fizice și entitățile juridice!

Fără rate ulterioare mai mari și fără a depinde de decizia băncii sau a instituției financiare nebancare!", afirmă Simona Bucura Oprescu, deputat, secretar executiv al PSD Argeș.