Secretarul de stat de la Ministerul de Interne Raed Arafat a anunțat aseară noi măsuri radicale de prevenție împotriva coronavirusului, având în vedere că apar tot mai multe cazuri confirmate în România. Până acum s-a ajuns la 15 și pare că nu se oprește aici.

Raed Arafat a anunțat că s-a aprobat suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ, în care apar cazuri de coronavirus, ca o măsură de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului. De asemenea, s-a interzis orice activitate care presupune participarea unui număr mai mare de 1000 de persoane. Pentru activități ce implică un număr mai mic de 1000 de persoane, măsura se va lua la nivel local. Această măsură vizează atât evenimentele publice cât și cele private, în incinta clădirilor.

Vizitele aparținătorilor persoanelor internate în spitale sunt interzise din 8 martie până pe 31 martie. De asemenea, stagiile practice vor fi sistate tot până la aceeași dată. Măsura este luată și de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș, care sistează vizitele în toate spitalele din județ. Aceste măsuri se pot prelungi și după data de 31 martie, în funcție de evoluția infecțiilor cu coronavirus.