Incendiile din Australia au pus pe jar şi autorităţile din Argel care reamintesc cetăţenilor faptul că focul în aer liber nu este de glumă. Astfel, de la începutul anului 2020 ISU Argeș și autoritățile publice locale s-au confruntat cu incendii de vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață ce însumează peste 20 ha pe raza județului nostru.

Conform prevederilor H.G.R. nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilora la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, „arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei”.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător, atrage atenţia ISU Argeş.