În urma convocării Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeş, care a avut loc vineri, s-a hotărât ca în perioada 23 decembrie 2019 - 17 ianuarie 2020, inclusiv, magistraţii să adopte o formă de protest împotriva proiectului de lege care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special.

Astfel, în perioada precizată, toate secţiile Tribunalului Argeş vor judeca numai cauzele cu caracter urgent.

Mişcarea judecătorilor vine după ce, săptămâna trecută, peste 6.000 de grefieri, inclusiv din Argeş, au ieşit în faţa instanţelor şi a parchetelor şi au protestat între orele 10-12 pe timpul şedinţei Plenului Camerei Deputaţilor împotriva propunerii de abrogare a pensiilor speciale. În intervalul orar precizat au fost închise arhivele şi registraturile şi suspendate şedinţele de judecată.

Vă reamintim că, în Argeş, protestele au avut loc în faţa Judecătoriei Topoloveni, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a Tribunalului Argeş şi a Curţii de Apel Piteşti. Mişcare a fost susţinută şi de magistraţi, iar unii dintre ei chiar s-au alăturat protestatarilor.