Sezonul gripal 2019-2020 este pe cale să înceapă, iar părinții care vor să își vaccineze copiii trebuie să se pregătească din timp. Se estimează că vor circula patru tulpini de virus, iar vaccinul pregătit pentru acest an acoperă toată aceste tulpini. Specialiștii Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) răspund la cele mai importante întrebări legate de sezonul gripal 2019-2020.

Gravitatea sezonului gripal nu poate fi stabilită pentru că gripa este nepredictibilă. În timp ce gripa se răspândește în fiecare an, momentul, severitatea și durata unui sezon gripal diferă de la un an la altul.

CDC recomandă un vaccin anual pentru orice persoană peste vârsta de șase luni. Pe lângă vaccinarea antigripală, măsurile de prevenție recomandate includ: stați departe de persoanele răcite și spălați-vă frecvent mâinile pentru a reduce răspândirea germenilor. Orice persoană care are semne de gripă ar trebui să stea acasă (să nu meargă la grădiniță, școală, serviciu, în spații publice) pentru a preveni răspândirea virusului la alte persoane. În plus, există medicamente numite antivirale, recomandate pentru a trata cu eficiență maximă simptomele gripei.