Filarmonica Pitești organizează joi, 21 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul

Multifuncţional, un concert simfonic, în care, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu Oprea, revin, ca soliști, corniștii Mihai Sîrbu și Ioan Gabriel Luca.

Cei doi artiști vor interpreta Concertul pentru 2 corni, cembalo și orchestră de coarde în Mi bemol major de Georg Philipp Telemann. În partea a dou, publicul va audia Simfonia nr. 4 în La major, op. 90, Italiana, de Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Horia Mihail, Răzvan Suma, Răzvan Stoica, Mihai Ungureanu. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Bianca Ionescu, Daniela Vlădescu, Felicia Filip, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Cezar Ouatu, Ștefan Popov, Bogdan Lupea, Patricia Seymour ş.a

Mihai Sîrbu a urmat cursurile Liceului de Arte „Octav Băncilă” şi ale Academiei de Muzică „George Enescu” ambele din Iași. A fost îndrumat în facultate de profesorul Petrea Gîscă, alături de care a cîntat într-un concert la Filarmonica Piteşti. Împreună cu „曰orn Quartet” al cărei membru a fost, a susţinut numeroase concerte. Timp de cinci ani a colaborat cu mai multe orchestre simfonice din Italia. A fost solist în concerte alături de orchestrele simfonice din Iaşi, Bacău, Botoşani, Galaţi, Braşov, Ploieşti etc, susţinând peste sute de concerte. Din 2011, este managerul Filarmonicii Botoşani.

Născut în 1977, la Dorohoi, Ioan Gabriel Luca a absolvit, în 2001, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, specializarea corn solo. Din 1997 este cornist în orchestra Filarmonicii „George Enescu”, doi ani mai tâziu ajungând şef partidă corn. Împreună cu Filarmonica „George Enescu” a întreprins turnee internationale de success în Europa şi Asia. Membru al formaţiilor „Athenaeum Brass Quintet”, Cvintetul „George Enescu”, „Romanian Brass” este şi professor asociat la UniversitateaNaţională de Muzică Bucureşti.

În aceeași fomulă concertistică au mai fost prezenți în noiembrie 2017 și noiembrie 2018 la Filarmonica Pitești.

Concertul are un caracter umanitar, pentru ajutorarea Andreei Denisa Iancu, din Boțești, Argeș, de 19 ani.