(6) Cornel Ionica

    Este esenţial pentru administraţia publică locală să elaboreze şi să pună în practică strategii de dezvoltare pe termen lung şi mediu a localităţii în ansamblu, astfel încât să asigure dezvoltarea infrastructurii urbane, să sprijine dezvoltarea economică locală, să sprijine dezvoltarea turismului şi să stimuleze organizarea de activităţi culturale în localitate.
    După o perioadă în care nu am avut certitudinea că executantul acestei lucrări se va încadra în timpul pus la dispoziție de finanțator, respectiv Uniunea Europeană, pe 11 mai ne-am bucurat împreună să inaugurăm Centrul Multifuncțional Pitești. Proiectul prin care s-a făcut acest nou edificiu a presupus extinderea, consolidarea, modernizarea și transformarea vechiului Cinematografului Bucureşti într-un centru cultural multifuncţional modern. Clădirea reamenajată dispune de subsol, parter, etaj, respectiv mezanin și, cu un număr de 404 locuri, obiectivul specific acestui proiect constă în posibilitatea organizării de concerte prin amenajarea unui spaţiu în care Filarmonica Piteşti să îşi desfăşoare activitatea.
    În spațiile centrului multifuncţional se vor putea organiza expoziţii, vernisaje, conferinţe, simpozioane, prezentări și alte activități specifice. Funcţionarea ca cinematograf se va menţine astfel încît publicul iubitor de film din Piteşti să aibă posibilitatea să vizioneze pelicule într-un spaţiu modern amenajat.
    Necesitatea investiţiei se justifică printr-o creştere continuă a cererii de servicii culturale în cadrul municipiului Piteşti. În ultimii ani, numărul de beneficiari (spectatori, auditori) ai instituţiilor de cultură a crescut cu circa 70%, ca şi cei ai vizitatorilor de muzee.