Filarmonica Piteşti organizează joi, 19 mai a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un concert vocal-simfonic extraordinar aniversar, cu ocazia împlinirii a nouă ani de la înfiinţarea instituţiei. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea, vor evolua soprana Mediana Vlad, contratenorul Cezar Ouatu, baritonul Stefan Popov şi Corul Operei Române Craiova, maestru de cor, Bogdan Radu Botezatu. În program, „Carmina Burana”, de Carl Orff.

Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia), Ladislau Csendes. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Claudia Măru-Hanghiuc ş.a.

Venită din Statele Unite ale Americii pentru a studia tehnica vocală în Ro­mânia, Mediana Vlad este licenţiată a U­niversităţii Naţionale de Muzică din Bu­cureşti. Este prim-solistă a Teatrului Na­ţi­o­nal de Operetă „Ion Dacian” din Bu­cu­reşti. Colaborează cu Opera Naţională şi cu Studioul Experimental de Operă şi Balet al O.N.B., Teatrul Bulandra şi filar­monici din ţară.  A susţinut spec­ta­co­le la Opera Comică şi concerte pe scena Ateneului Român, a Radio­difu­zi­u­nii Române şi a participat la: Festivalul Internaţional „George Enescu“, MozartFest şi Festivalul Internaţional de Muzică Ba­rocă. Versatilitatea vocii Medianei Vlad şi dragostea ei pentru copii se re­gă­sesc în rolurile principale Disney: „Albă ca Zăpada“, „Frumoasa din pădurea a­dor­mită“ ş.a.

Baritonul Stefan Popov s-a năs­cut în Bulgaria, ţara în care a şi ab­sol­vit studiile liceale şi în care a pro­fe­sat, doi ani, ca artist liric, la Teatrul de O­peră din Sliven. În anii ’80 urmează cursurile Universităţii Naţionale de Mu­zică din Bucureşti, iar din 1992 este an­gajat al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“. A colaborat cu nume­roa­se teatre şi filarmoniic din ţară şi cu Ra­diote­leviziunea Română. A susţinut tur­nee în: Italia, Germania, Elveţia, Por­tu­galia, Cipru, Olanda, Ucraina, Ungaria, Egipt. A primit dinstincţii din parte Fun­da­ţiei „Oedip“ şi a Forumului Muzical Român.

Născut într-o familie de muzicieni, Cezar Ouatu  a învăţat de la şase ani să cânte la pian. A absolvit Liceul Muzical „Carmen Sylva” din Ploieşti şi Conservatorul

„Giuseppe Verdi” din Milano. A debutat ca interpret profesionist pe scena Teatrului „La Fenice” din Veneţia, cântând ulterior pe cele mai importante scene din lume. A obţinut premii la concertele de canto din Barcelona, Dresda, Milano, San Marino şi Monaco. A susţinut concerte alături de soprana Angela Gheorghiu, a cântat, în 2014, în deschiderea concertului lui Andrea Bocelli de la Bucureşti şi a reprezentat România la Eurovision în 2013.   

Fiind un concert extraordinar, preţul unui bilet de 50 de lei, la categia A, respectiv, 30 de lei, la categoria B. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reducere.