Informații tot mai numeroase arată că multe salarii scad, atât la stat cât și în sectorul privat. S-au pomenit cu salarii reduse grefieri, experți criminaliști și personalul auxiliar de specialitate criminalistică, unii profesori, personalul auxiliar din învățământ, persoanele cu handicap grav sau accentuat, angajatii institutiilor ce gestionează fonduri europene, etc.

În privat, mulți patroni de firme mici, îndeosebi, nu vor reuși să compenseze pierderile de salarii ale angajaților.           

"România traversează o gravă criză guvernamentală, iar aici nu este vorba de schimbarea premierului din șase în șase luni, ci este vorba de păstrarea unui ministru care întrunește toate atributele incompetenței. Ministrul ce coordonează Ministerul Muncii și Justiției Sociale, doamna Olguța Vasilescu, manipulează  fără scrupule de peste un an grupurile profesionale ale angajaților bugetari din instituțiile publice, afirmând că urmărește prin modificarea Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice doar o echilibrare a sistemului bugetar de salarizare, deoarece existau disfuncționalități majore.

În realitate, incompetența ajunge  acum la rangul de ministru și produce efecte nedorite în salarizarea bugetarilor, dincolo de temperarea exagerărilor în salarizarea unor directori din sistemul public date exemplu în comunicatele de presă ale ministerului. În acest scandal aflat abia la început, Premierul Viorica Dăncilă  trebuie să o demită de urgență  pe Olguța Vasilescu pentru incompetenţă, minciună şi cinism”- declară  Gelu Tofan, vicepreşedinte PNL Argeş.