Aflat în conflict de interese, primarul comunei Vlădeşti, Dică Hristu Cristian, a fost cercetat de către Agenţia Naţională de Integritate. Primarul comunei Vlădeşti a fost acuzat că a făcut afaceri între firmele controlate de membri ai familiei sale și primăria pe care o conducea.

Edilul a pierdut procesul cu ANI în decembrie 2015, dar a contestat raportul în instanţă, iar Curtea de Apel Pitești i-a respins acţiunea. Edilul din Vlădeşti a mers însă mai departe şi a făcut recurs şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Nici de această dată decizia nu este una favorabilă primarului, deoarece ultima cale de atac a acestuia a fost respinsă. Astfel, pe 31 mai 2017, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins recursul „declarat de Dică Hristu Cristian”, declarat ca nefondat. Sentinţa fiind definitivă.

Cum sentinţa a fost definitivă, primarul Dică Hristu Cristian şi-a pierdut mandatul de primar, în localitatea Vlădeşti urmând să se organizeze alegeri locale parţiale.

Primarul din Vlădeşti a fost însă declarat de ANI în conflic de interese administrativ, dar şi penal.

Dacă în administrativ a rămas fără funcţia de primar, în urma procesului penal Hristu Cristian a fost condamnat marţi, 28 octombrie 2017, la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de 4 ani. Sentinţa este definitivă.