Poliţiştii locali din Piteşti au desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în toate domeniile de activitate pentru care sunt împuterniciţi să acţioneze, respectiv: asigurarea ordinii publice, circulaţiei pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activităţi comerciale şi evidenţa persoanelor.
 
O atenţie deosebită a fost acordată creării unui climat de ordine şi siguranţă în preajma unităţilor şcolare, prin desfăşurarea de acţiuni punctuale în zonele şcolare cât şi prin prezenţa poliţistului local la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri. Începând cu luna octombrie a acestui an, reprezentanţi ai instituţiei au reluat întâlnirile cu cetăţenii din oraşul nostru. Acestea se desfăşura  lunar, în toate cartierelele din Piteşti.
 
În cadrul acestor întâlniri, cetăţenii pot pune în discuţie subiecte ce ţin de atribuţiile instituţiei atât pe linie de circulaţie rutieră, serviciul control, liniştea şi ordinea publică etc. Poliţiştii locali vor da răspunsuri şi vor încerca să găsească rezolvări tuturor problemelor ridicate de participanţii la aceste şedinţe.