Începând cu data de 12 iulie a.c., în urma promovării concursului organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, domnul maior Bogdan Olar este numit inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cpt. Puică Nicolae al județului Argeș.

Maiorul Olar Bogdan este născut în anul 1979, în localitatea Curtea de Argeș și este absolvent al Liceului Militar Constantin Brîncoveanu Ploiești - promoția 1997 și al Academiei de Poliție, Facultatea de Pompieri - anul 2002. Totodată, în anul 2011, ofițerul a absolvit un program de masterat în domeniul Managementul Situațiilor de Urgență.

Cu o carieră militară de aproape 15 ani în arma Pompieri, noul comandant al salvatorilor argeșeni a ocupat diverse funcții de conducere la nivelul subunităților operative, precum și în echipa managerială a Inspectoratului.
Ofițerul deține o vastă experiență profesională, remarcându-se atât pe timpul conducerii intervențiilor de mare amploare, cât și în acțiunile de planificare a operațiunilor și misiunilor din competența unității.

Inspectorul șef al ISU Argeș este absolvent al Cursului de Expert al Mecanismul European de Protecție Civilă și membru al echipei naționale de căutare-salvare urbană RO - USAR, certificată INSARAG pentru participarea la misiuni internaționale, sub egida ONU, în cazul producerii unor dezastre majore.