Filarmonica Piteşti organizează joi, 1 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert vocal-simfonic extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, vor evolua sopranele Daniela Vlădescu, Mediana Vlad,  Patricia Seymour, baritonul Stefan Popov şi tenorul Alfredo Pascu. Un program cu melodii 100% româneşti, dintre care amintim: Rapsodia nr.1, Dansuri româneşti, Valurile Dunării, Lăsaţi-mă să cânt, Muzica e viaţa mea, Sărmane lăutar, Ana Lugojana, Doina Stăncuţei, N-ar fi rău dac-ar fi bine ş.a.

Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia), Ladislau Csendes. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Claudia Măru-Hanghiuc ş.a.

Şefă de promoţie a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, soprana Daniela Vlădescu (foto) a devenit cunoscută din ultimul an de facultate, atunci când a şi câştigat un concurs la filarmonica din Braşov. Telegenică, talentată, a avut numeroase apariţii în emisiunile de televiziune. A fost solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti. În prezent, conduce Teatrul Liric din Constanţa. Îndrăgita solistă, care nu mai are nevoie de nici o prezentare, a mai cântat cu Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute.

Venită din Statele Unite ale Americii pentru a studia tehnica vocală în Ro­mânia, Mediana Vlad este licenţiată a U­niversităţii Naţionale de Muzică din Bu­cureşti. Este prim-solistă a Teatrului Na­ţi­o­nal de Operetă „Ion Dacian” din Bu­cu­reşti. Colaborează cu Opera Naţională şi cu Studioul Experimental de Operă şi Balet al O.N.B., Teatrul Bulandra şi filar­monici din ţară.  A susţinut spec­ta­co­le la Opera Comică şi concerte pe scena Ateneului Român, a Radio­difu­zi­u­nii Române şi a participat la: Festivalul Internaţional „George Enescu“, MozartFest şi Festivalul Internaţional de Muzică Ba­rocă. Versatilitatea vocii Medianei Vlad şi dragostea ei pentru copii se re­gă­sesc în rolurile principale Disney: „Albă ca Zăpada“, „Frumoasa din pădurea a­dor­mită“ ş.a.

Baritonul Stefan Popov s-a năs­cut în Bulgaria, ţara în care a şi ab­sol­vit studiile liceale şi în care a pro­fe­sat, doi ani, ca artist liric, la Teatrul de O­peră din Sliven. În anii ’80 urmează cursurile Universităţii Naţionale de Mu­zică din Bucureşti, iar din 1992 este an­gajat al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“. A colaborat cu nume­roa­se teatre şi filarmonici din ţară şi cu Ra­diote­leviziunea Română. A susţinut tur­nee în: Italia, Germania, Elveţia, Por­tu­galia, Cipru, Olanda, Ucraina, Ungaria, Egipt.

Născut într-o familie pentru care muzica este o pasiune de patru generaţii, tenorul Alfredo Pascu a urmat cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti, îndrumat de maeştrii Ludovic Spiess, Dan Iordăchescu şi Ionel Voineag. A participat la numeroase concursuri de gen, încununate cu tot atâtea premii. Bursier la Viena, abordează roluri din repertoriul de operă şi vocal-simfonice. Din 1996 este prim-solist al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti. A concertat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti şi a Filarmonicii din Amsterdam. A efectuat turnee în: SUA, Spania, Italia, Germania, Olanda, Belgia, Israel şi Qatar.

Născută în Stale Unite ale Americii, la New York, Patricia Seymour, este absolventă  a secţiei pian a Liceului „George Enescu” şi a secţiilor pian și de canto ale Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Din 2014 este doctor în muzică. Ca pianistă, a susţinut numeroase recitaluri şi concerte pe scenele filarmonicilor din ţară. În 2001, debutează ca solistă de operă. A interpretat lieduri, arii din opere şi operete pe marile scene de concert din Bucureşti. A colaborat cu dirijori de marcă din ţară şi din străinătate. A fost director artistic la 11 ediţii ale Festivalului Internaţional „Johann Strauss” în România. Are înregistrate şase CD-uri şi două DVD-uri. Este solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti.

Cu excepţia Patriciei Seymour, care este în premieră, ceilalţi solişti invitaţi au mai colaborat cu Filarmonica Piteşti în stagiunile precedente.