Filarmonica Piteşti închide joi, 30 iunie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, cea de-a noua sa stagiune printr-un concert simfonic special. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Ilarion Ionescu-Galaţi, va evolua, la vioară, Florin Ionescu-Galaţi. În program: Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră în Sol major şi Simfonia nr. 1 în Mi bemol major şi Modest Musorgski/Maurice Ravel - Tablouri dintr-o expoziţie.

Dirijorul Ilarion Ionescu-Galaţi, în vârstă de 79 de ani, a început studiul muzicii la vârsta de trei ani şi jumătate cu tatăl său. În paralel cu studiile la Conservator, urmează şi cariera solistică, obţinând numeroase burse, cele mai importante fiind cea republicană şi Enescu. Renunţă în plină glorie la vioară pentru dirijat. Urmează cursuri de dirijat cu profesori renumiţi din ţară şi din străinătate, trei ani fiind bursier la Ecole Normale Superieure de Musique din Paris. Intră prin concurs ca dirijor al Filarmonicii Braşov, unde concertează timp de 30 de ani. Critica de specialitate îl numeşte „prinţ al baghetei”, „omul-orchestră” şi „dirijor pictor”, Ilarion Ionescu-Galaţi fiind, aşa cum se cunoaşte, un împătimit al muzicii de calitate. A mai dirijat orchestra Filarmonicii Piteşti în 2010 şi 2015.

Fiul muzicianului şi dirijorului Ilarion Ionescu-Galaţi, Florin Ionescu-Galaţi începe, cu tatăl său, la patru ani, studiul viorii, şase ani mai târziu debutând, ca solist, în faţa Orchestrei Naţionale Radio. Absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Ştefan Gheorghiu, colaborează cu toate orchestrele din România. Câştigător al concursurilor din Elveţia, Italia, Cehoslovacia, România, violonistul concertează în săli celebre din întreaga lume, colaborând cu muzicieni de prestigiu ca Horia Andreescu şi Iosif Conta. În 1982 începe cariera internaţională cântând cu orchestre din SUA, Canada, Elveţia, Grecia, Turcia, Austria, Franţa. Din 1993 este solist al Filarmonicii de Stat din Braşov.