În perioada 10.06.2016, ora 08.00 – 12.06.2016, ora 08.00, echipajele SMURD au intervenit la 74 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la 9 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

 

În  data  de 10.06.2016 și 11.06.2016, membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în comuna Corbeni, comuna Stoenești, comuna Poiana Lacului, comuna Cepari, comuna Băiculești,  comuna Băbana, comuna Lerești, pentru a susţine activităţi de informare  preventivă și recunoașteri în teren la unitățile de învățământ, unitățile de cult, o stație de GPL din orașul Costești, comuna Rucăr la un club sportiv și în Pitești la Mall Pitești.

 

ALTE MISIUNI:

10.06.2016

- 10.20, un echipaj de urgenţă dela Detaşamentulde Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în municipiul Curtea de Argeș, strada Progresului, pentru transportul unei persoane, pacient de 44 de ani, aflată în imposibilitatea de a se deplasa, de la domiciliu, la Ambulanţă.

- 12.48, un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă și un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă  de la Detaşamentul de Pompieri Pitești au intervenit în comuna Drăganu, pentru degajarea unui bărbat de 41 de ani, care a fost surprins de un mal de pământ la o adâncime de aproximativ 4-5 metri. Pentru degajarea acestuia am intervenit cu accesoriile din dotare, victima fiind scoasă, conștientă, stabilă și a fost predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanță.  

- 13.27, un echipaj cu o autospecială de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit în comuna Albeștii de Mușcel, pentru evacuarea apei dintr-o fântână publică ce prezenta impurităţi. Cu ajutorul ejectorului pentru ape mici s-au evacuat aproximativ 30 mc de apă.

- 15.48, un echipaj cu ambulanța SMURD de prim-ajutor medical dela Detaşamentulde Pompieri Bradu  a intervenit comuna Rătești, la un accident rutier. În urma accidentului au rezultat două victime, un bărbat, de 33 de ani și o femeie de 31 de ani, care prezentau escoriații la nivelul membrelor superioare și inferioare. Li s-au acordat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la spital.

- 16.27 un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit comuna Albota, la un băiat de 11 ani, care era policontuzionat, în urma unui accident rutier, pietonal. I s-au acordat îngrijiri medicale și a fost transportat la spital.

- 16.48, un echipaj cu ambulanţa SMURD de prim-ajutor calificat și un echipaj de descarcerare de la Detașamentul de Pompieri Pitești au intervenit în municipiul Pitești, strada Calea București, pentru deblocarea ușii unui apartament. S-a pătruns în locuință cu ajutorul accesoriilor din dotare pe geamul de la dormitor, în interior fiind găsită proprietara, de 84 de ani, căzută în dormitor. I s-au acordat îngrijiri medicale si a fost transportată la spital.

- 20.56, un echipaj de urgenţă dela Detaşamentulde Pompieri Mioveni a intervenit în orașul Mioveni, B-dul Dacia, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un meci de fotbal.

 

11.06.2016

- 09.30  un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în comuna Morărești, la un pacient de 63 de ani, găsit în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevrele de resuscitare, dar fără rezultat.

- 09.55, un echipaj de urgenţă dela Detaşamentulde Pompieri Pitești  a intervenit în municipiul Pitești, strada Victoriei, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol (festival de dans).

- 10.20, un echipaj de urgenţă dela Detaşamentulde Pompieri Pitești  a intervenit în municipiul Pitești, în Piața Vasile Milea, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol folcloric.

- 10.50, un echipaj de urgenţă de la Detaşamentulde Pompieri Pitești  a intervenit în municipiul Pitești, la Teatrul „Al. Davila”, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la o piesă de teatru.

- 11.15, un echipaj de urgenţă de la Detaşamentulde Pompieri Bradu a intervenit în comuna Bradu, la Stadionul Tineretului pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un meci de fotbal.

- 11.30, un echipaj de urgenţă dela Detaşamentulde Pompieri Câmpulung – Punctul de Lucru Rucăr a intervenit în comuna Rucăr, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un meci de fotbal.

- 12.53  un echipaj cu ambulanţa SMURD de prim-ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit comuna Albota, la un pacient de 33 de ani, care prezenta dureri la bazin, în urma unui accident de motocicletă. I s-au acordat îngrijiri medicale și a fost transportat la spital.

- 15.40  un echipaj cu ambulanţa SMURD de prim-ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit comuna Drăganu, la o fetiță de 3 ani, care prezenta dureri la cap, în urma unui accident rutier, pietonal. I s-au acordat îngrijiri medicale și a fost transportată la spital.

- 17.15, un echipaj de urgenţă de la Detaşamentulde Pompieri Pitești  a intervenit în municipiul Pitești, la Mall Pitești, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

- 17.50, un echipaj de urgenţă de la Detaşamentulde Pompieri Pitești  a intervenit în municipiul Pitești, la Teatrul „Al. Davila”, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

- 18.28  un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă  de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit comuna Cuca, la un pacient de 59 de ani, care prezenta traumtism toracic și dureri la membre, în urma unui agresiuni de către un animal ( taur). I s-au acordat îngrijiri medicale și a fost transportat la spital.

- 05.40, un echipaj de descarcerare și un echipaj cu ambulanţa SMURD de prim-ajutor calificat dela Detaşamentulde Pompieri Pitești au intervenit comuna Morărești pe DN 7, la un accident rutier, în urma căruia au rezultat trei victime: un bărbat de 40 de ani, încarcerat, care a fost extras de către echipajul de descarcerare, ulterior fiind declarat decedat, un bărbat de 28 de ani, care prezenta traumatism cranio-cerebral a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD și a fost transportat la spital iar a treia victimă, un bărbat de aproximativ 43 de ani a primit îngrijiri medicale dar a refuzat transportul la spital.